05/08

OS Parijs: Naomi Van Den Broeck naar halve finales

belgaimage-97832613

Naomi Van Den Broeck.

De eerste dag van de slotweek van de Olympische Spelen in Parijs is niet al te best verlopen voor België. Achja, zulke dagen moeten er ook zijn. Naomi Van Den Broeck zorgde voor een lichtpunt door zich te plaatsen voor de halve finales van de 400 meter horden, waarin nu liefst drie landgenotes staan.

Naomi Van Den Broeck/ROCA opende de slotweek van de Spelen voor België in het Stade de France. En ze deed dat met verve. Het was wel bijzonder spannend, want het duurde een eeuwigheid voor de uitslag verscheen, maar uiteindelijk werd Naomi in 55”11 over 400 meter horden samen met een Australische concurrente gerangschikt. En zo ging ze richting halve finales, waarin ze Hanne Claes/DCLA en Paulien Couckuyt/VAC treft. Drie landgenotes in de halve finales, nooit gebeurd.

"De halve finales waren voor mij het minimumdoel", zei Naomi na afloop. "Ik zou niet tevreden terug naar huis kunnen gaan als ik die niet had gehaald. Ik ben heel geëmotioneerd. Toen ik voelde dat ik er zo dicht bij kwam, zei ik tegen mezelf: komaan, dit moet toch echt lukken, ik moet in de die halve finales staan. Verrassend genoeg voelde ik mij heel sterk op de piste. Het voelde niet alsof het mijn vierde wedstrijddag op rij was. Het lukt mij wel om de opeenvolging van wedstrijden te verteren, omdat ik gewoon heel blij ben dat ik op de Olympische Spelen sta. Ik heb de tijd van mijn leven."

Daarna liep het allemaal wat minder voor ons land. Philip Milanov/VAC kwam met 62m44 niet door de kwalificaties van het discuswerpen. Het scheelde amper 44 centimeter en hij eindigde vijftiende. Dylan Borlée/OEH sneuvelde in de herkansingen van de 400 meter met 45”51. Jonathan Sacoor/OEH gaf forfait om zich te sparen voor de 4x400 meter.

De vrouwen van de baanronde waren nog niet aan de herkansingen, maar aan de reeksen toe. Daarin kwam Helena Ponette/HCO het dichtst in de buurt met 51”75, Cynthia Bolingo/CABW verging het een stuk minder met 52”77. In principe krijgen ze morgen allebei een nieuwe kans in de herkansingsronde, maar het is nog even kijken of ze zich niet sparen voor de 4x400 meter. Imke Vervaet/RCG kwam met 23”33 niet door de herkansingen van de 200 meter.

Volg de Belgen op onze Parijs-pagina.