11/08

OS Parijs: Hanne Verbruggen mooi negentiende

belgaimage-98281252

Hanne Verbruggen terecht blij met de knappe top 20.

Het olympisch atletiektoernooi is in schoonheid geëindigd voor de Belgische atletiekploeg. Hanne Verbruggen liep een dijk van een marathon die ze afsloot met een negentiende plaats.

Halfweg koers liep Hanne Verbruggen/VITA al mooi 23e, maar gezien het slopende parcours en de hitte was het nog maar de vraag of ze dat vol kon houden. Na 30 kilometer hadden we daar al een voorlopig antwoord op, want daar passeerde ze zowaar in negentiende positie. En die knappe stek kon ze ook de laatste twaalf kilometer vasthouden. Daarmee heeft ze zichzelf overstegen, bewijst ook de chrono van 2u29’03, die gezien de omstandigheden zéér straf is. Hanne maakte trouwens deel uit van een historische wedstrijd waarin de Nederlandse Sifan Hassan goud won, haar derde medaille al in Parijs. Chloé Herbiet/WACO startte door een blessure niet op volle sterkte en moest na 25km opgeven.

“Ik ben blij dat ik hiervoor onbetaald verlof heb genomen”, zei Hanne na afloop. “Het heeft opgeleverd. Ik ben ongelofelijk tevreden. Met mijn inschrijvingstijd was het logischer geweest om rond de 50e plaats te eindigen. Mijn trainingen waren super verlopen, maar van top twintig had ik niet durven dromen.”

Bekijk de resultaten van de Belgen op onze Parijs-pagina.