06/08

OS Parijs: Couckuyt knap 11e, blessure nekt droom van Doom

belgaimage-97945941

Paulien Couckuyt.

Het werd niet de dag waar we allemaal op gehoopt hadden in Parijs. Een blessure aan de adductoren trok een streep door de individuele olympische ambities van Alexander Doom. Een bijzonder pijnlijk moment. Gelukkig zorgde Paulien Couckuyt voor verlichting met een straffe elfde plaats over 400 meter horden.

Tijdens de ochtendsessie wist helaas geen enkele van de vier landgenoten de eerste ronde door te komen. In de 1.500 meter deed Elise Vanderelst/CABW het wel behoorlijk, maar een negende plaats in haar serie in 4’06”95 was onvoldoende. Een nieuwe kans volgt morgen in de herkansingen. In die herkansingsronde was Elie Bacari/DCLA al beland in de 110 meter horden, maar daarin kon hij geen vuist maken. Hij raakte verschillende horden zwaar en finishte in 14”13. Toch mooi om als twintigjarige op de Spelen te staan.

Helena Ponette/HCO liep in de herkansingen van de 400 meter een knap persoonlijk record van 51”46, maar dat was niet genoeg om naar de halve finales te mogen. Toch weer een bevestiging van haar vorm, die nog goed van pas zal komen in de 4x400 meter. Cynthia Bolingo/CABW startte niet om zich te sparen voor de 4x400 meter. Timothy Herman/ACME hoopte op een finaleplaats in het speerwerpen, maar dat bleek te hoog gegrepen. Hij was twintigste met 79m42.

De avondsessie begon met een drama. Alexander Doom/AVR moest zijn halve finale van de 400 meter na 300 meter staken door een verkrampte adductor. Er ging een steek door elk atletiekhart, maar het is natuurlijk in de eerste plaats pijnlijk voor Alexander zelf. Via deze weg: sterkte!

Daarna hadden we nog drie landgenotes in de halve finales van de 400 meter horden. Naomi Van Den Broeck/ROCA was als eerste aan zet en bij haar vijfde (!) wedstrijddag op rij wist ze nog 54”94 te klokken, goed voor plaats achttien. Hanne Claes/DCLA speelde alles of niets en vertrok als een raket, maar moest gas terugnemen en was 24e in 55"96. Paulien Couckuyt/VAC moest dan nog komen en zij leverde een topprestatie af. Anderhalf jaar na haar afgescheurde kruisband snelde ze naar 54”64 om als elfde van de wereld te eindigen. Wat een huzarenstukje.

Volg de resultaten van de Belgen op onze Parijs-pagina.