02/08

Toppers tekenen massaal present op BK 10km op de weg in Lokeren zaterdag

20230805-000433-johnny-de-ceulaerde-bk-10km-nikon-d5-jdc6448

Sander Vercauteren is een vaste waarde op het BK 10km op de weg.

Heel veel van onze nationale toppers in het afstandslopen tekenen zaterdag present op het DEBA Meubelen Belgisch Kampioenschap 10km in Lokeren. Dit kampioenschap is naast het BK veldlopen één van de belangrijkste confrontaties voor het kruim van de Belgische afstandslopers.

Het BK 10km op de weg heeft de voorbije jaren een stevige traditie opgebouwd. Voor veel specialisten is de wedstrijd van AVLO Lokeren een vaste afspraak op de kalender geworden begin augustus. Uiteraard zitten de allergrootste kleppers op de lange afstand in Parijs op de Olympische Spelen waar vandaag al titelhoudster van het BK 10km Lisa Rooms/AVLO en Isaac Kimeli/OEH aantreden.  Ook de titelverdediger bij de mannen, Dorian Boulvin/CABW ontbreekt. Toch is er geen twijfel dat Rooms en Boulvin waardige opvolgers zullen krijgen, want het deelnemersveld oogt bijzonder mooi. Bij de vrouwen zien we onder meer Victoria Warpy/ACW, Eline Dalemans/AVLO, Charlotte Van Hese/AVLO, Julie Voet/AVR, Katrijn Vande Riviere/RIEM, Roxanne Cleppe/USBW en Sofie Van Accom/ACHL. Die laatste debuteert bij de masters. Bij de mannen zijn Lahsene Bouchikhi/RESC, Sander Vercauteren/ACME, Dieter Kersten/ADD, Steven Casteele/AVR, Guillaume Grimard/DCLA en het OEH-trio Thomas De Bock, Simon Debognies en Robin Hendrix slechts enkele van de vele de namen om in de gaten te houden. De organisatoren hebben kosten noch moeite gespaard om er een fantastisch kampioenschap van te maken. Zo krijgt speaker Johan De Beule met Veerle Dejaeghere en Pieter Desmet twee zeer geschikte co-commentatoren naast zich. Vlak na de aankomst volgen er flash interviews en de BK-podia. Niet getreurd voor wie er niet bij kan zijn in Lokeren. 5 professionele camera's en 1 drone zullen de wedstrijd in beeld brengen.  De wedstrijd wordt live uitgezonden op televisiezender Sport10 en is te bekijken op volgende kanalen:

Proximus kanaal 132

Telenet kanaal 218

TV Vlaanderen kanaal 34

Tevens wordt het kampioenschap zaterdag vanaf 14u45 online live gestreamd op https://www.debameubelen.be/blog/bk10km/

En op:  http://Debabk10kmstratenloop.firelight.tv

Bekijk hier de pagina van het DEBA Meubelen Belgisch Kampioenschap 10km in Lokeren.

Vandaag komen ook onze eerste olympiërs in actie. Volg de resultaten van de Belgen op onze Parijs-pagina. Dagelijks brengt onze reporter Milan Augustijns verslag uit vanuit de Franse hoofdstad. 

Er staan dit weekend in Vlaanderen nog een tiental atletiekmeetings geprogrammeerd met onder andere de Athletics Classics meeting van ACW zaterdag. Check Atletiek.nu voor meer info.