21/08

Belgische masters pakken in eerste WK-week al 12 medailles

20240816-171320

Een groepsfoto kan niet ontbreken.

De Belgische masters zijn stevig aan het scoren op het WK masters in Göteborg (13 tem. 25 augustus). De medailleteller staat na de eerste competitieweek op 12 stuks. Pieter Berben (10km op de weg) en Laurent Bettolo (gewichtwerpen) kroonden zich tot wereldkampioen.

Pieter Berben/AVT is als M35'er intussen al een vaste waarde op de internationale masterskampioenschappen. Na veldloopgoud op het WK indoor voor masters eind maart in Polen stond hij in Zweden opnieuw op het hoogste podiumtrapje. De Oudsbergenaar veroverde de wereldtitel op de 10km op de weg. In de totaalstand was hij vijfde, maar hij was wel de beste in de categorie M35. Hij finishte in 31'21. Lukas Van Assche/PEGA (M35),die voor het eerst deelnam aan een internationaal masterskampioenschap, maakte het Belgische feestje compleet door zilver weg te kapen in 31'27. Berben behaalde overigens nog zilver in de 8km lange veldloop. De tweede gouden plak kwam op naam vande Franse Belg (of Belgische Fransman) Laurent Bettolo/MOHA. Hij was de beste in het gewichtwerpen in de categorie M55. De 58-jarige werper deed dat met een knappe worp van 21m02. Filip Eeckhout/VS (kogel M45), Lizzy Immesoete/ACME (800m W50), Filip Peetrain/OEH (discus M50 met een dik BR van 53m94)) en WK-debutant Thomas Van Ingelgem/LEBB (200m M40) zorgden voor de overige zilveren medailles. Zij mogen zich vicewereldkampioen noemen. Brons was weggelegd voor Sofie Rummens/DCLA (hoog W35), Thomas Robert/DAMP (polsstok M40), Walter De Wyngaert/ROBA (hamer M50) en Stefan Rens/ACHL (veldloop M55) die de laatste jaren ook wel in ieder kampioenschap zijn medaille(s) meepikt.  

"Hoog niveau"

De sfeer in het Belgische team is opperbest en het niveau van de masters lijkt ieder jaar omhoog te gaan. "Het valt op dat het niveau enorm hoog ligt op het WK", beaamt Patrick Baeke die als één van de delegatieleiders aanwezig is in Göteborg. "De weersomstandigheden zijn ook heel goed, afgezien van één dagje regen.Op  Björlanda is er voornamelijk veel wind en dat speelt zowel voor de kamp- als voor de loopnummers een grote rol. In de breedte zijn we zeer goed aan het scoren, want bovenop de twaalf medailles haalden we nog 42 extra noteringen in de top twaalf. Zeer veel finaleplaatsen dus. Ondanks de afmelding van Mariska Parewyck/EA, die wellicht een medaille had gepakt, en het uitvallen van spurter Paul-Emile Chenois/CRAC door een blessure zitten we op schema. Met nog een viertal competitiedagen te gaan zullen we niet ver van de beoogde 15 medailles uitkomen." Op de slotdagen staan er nog heel wat finales geprogrammeerd en ook de estafetteteams komen nog in actie. 

Bekijk hier de website van het WK masters.

 

20240817-095256-1

Filip Eeckhout met discuszilver