12/08

93 Belgische masters naar WK in Göteborg

20240602-000081-johnny-de-ceulaerde-lebbeke-masters-nikon-d4s-d4s3111

Thomas Van Ingelgem.

Op het WK masters in het Zweedse Göteborg (13 tem. 25 augustus) zullen 93 Belgen in actie komen. Geen twijfel mogelijk dat er veel medailles en Belgische mastersrecords uit de bus zullen komen. Het is voor veel masters een ideale combinatie van hun favoriete sport en een aangename vakantie.

Meer en meer masters beginnen hun weg te vinden naar internationale competities. Het WK vindt dit jaar plaats in Europa en Göteborg is een aantrekkelijke sport- en vakantiebestemming. Dat vertaalde zich in een opmerkelijk grote delegatie. "Aanvankelijk waren er 95 masters ingeschreven, maar er zijn helaas 2 moeten afhaken door een blessure waardoor we met 93 masters naar het WK trekken: 65 mannen en 28 vrouwen", weet Patrick Baeke die er aanwezig is als één van de vier teamleaders naast Karin Larnoe, Sam Michels en Patricia Van Delsen. De voorbije kampioenschappen keerde België huiswaarts met een flinke medaillebuit en dat zal deze keer niet anders zijn. "Ik denk dat er veel medailles zullen inzitten. We mogen zeker iets verwachten van nieuwkomers zoals  speerwerper Vincent Van den Bosch/BRAB Het doet ons plezier dat we veel nieuwe namen zien.  Aanvanlelijk was ook Mariska Parewyck/EA aangemeld, maar zij moest helaas afzeggen. Er ontbreken ook een paar sterkhouders zoals Europees kampioen en wereldkampioen speerwerpen Zacarya Aznag/LOOI. Maar ik durf dromen van 15 medailles. Het is ambitieus en de concurrentie zit ook niet stil, maar op basis van de sterke Belgische prestaties die ik zie op de deelnemerslijst mogen we mikken op een 15-tal podiumplaatsen."

 

Thomas Van Ingelgem: "Ik mik op finale 100m en 200m"

Eén van de vele nieuwkomers in de WK-ploeg is Thomas Van Ingelgem/LEBB (M40). De Belgisch recordhouder op de 100m (10"86) en de 200m (21"89) bij de M40 is bezig aan één van zijn beste jaren ooit. Hij voelt zich klaar voor de strijd. "De voorbereiding verliep redelijk goed", blikt hij met vertrouwen vooruit.  "Het ging allemaal ongeveer volgens plan. Ik heb het gevoel dat ik de vorm die ik wilde, te pakken heb. Ik wilde nog een tweetal wedstrijdjes doen om wedstrijdritme op te doen en om een beetje te wennen aan de adrenaline. In Sint-Niklaas liep ik nog een goeie 100m. Ik zat onder de 11 seconden en daar ben ik heel tevreden mee. Op training was het gevoel de laatste week ook heel goed. Wat ik kan verwachten? Dat is heel moeilijk in te schatten. Het wordt de eerste keer dat ik zoiets meemaak. Daarom is het moeilijk om ambities uit te spreken. Maar ik moet ook niet flauw doen. Mijn ambitie is om twee keer de finale te lopen. Ik zie snelle tijden staan op de deelnemerslijst, maar het blijft afwachten in hoeverre ik daar rekening mee moet houden. Op dit moment geloof ik dat ik twee keer finale kan halen. Na de reeksen 100m op woensdag zal ik al heel wat wijzer zijn."

 

 

Bekijk hier de website van het WK masters.