22/10

Reacties en YouTube-filmpje CrossCup Relays Berlare

-jdc9622

Eline Dalemans met een sterke beurt voor AVLO.

894 trio's (ofwel 2.682 crossers) namen zondag deel aan de EnergyVision CrossCup Relays in Berlare. We sprokkelden reacties bij de winnaars en winnaressen in de verschillende categorieën na de opener van het veldloopseizoen. Onderaan kunt u nog nagenieten met een uitgebreid YouTube-verslag van Marc Schrevens.

Fien Van Hollebeke/FLAC (winst cadetten meisjes):

“Met Betine Kesteloot, Saar Vanhauwaert en mezelf hadden we een heel goed team. Je weet natuurlijk niet hoe sterk de tegenstand is, maar we hoopten wel om te kunnen winnen. Ik vind persoonlijk de CrossCup Relays een heel leuke wedstrijd. Eigenlijk zelfs leuker dan een individuele cross. Je loopt als team en dan heb je een gedeelde verantwoordelijkheid. Als ik individueel loop, heb ik altijd veel meer stress. Ik sta een beetje in de schaduw van mijn oudere zus Fran, maar haar prestaties zijn vooral een heel grote stimulans om beter te worden en om haar records te breken. Het zou trouwens heel erg leuk zijn om in de toekomst samen met Fran en mijn jongere zus Febe ooit in een team te lopen op de Relays.”

 

Xiam Stevens/EA (winst cadetten jongens):

“In het tussenseizoen ben ik overgekomen van AC Pajottenland naar Eendracht Aalst. Da’s een heel goeie beslissing geweest. Ik ben in een zeer goeie groep terechtgekomen. Vandaag liep ik samen met Louis Meul en Mats De Meeter. Ik ken die jongens nog niet super goed, maar het was alvast heel erg leuk om vandaag met hen samen te lopen. Voor aanvang van de wedstrijd voelde ik me niet echt top, maar mijn vertrouwen groeide naarmate ik dichterbij de koplopers kwam. Uiteindelijk had ik nog voldoende energie over om op het einde nog naar de overwinning te lopen. Het was een zalig gevoel. Nog noot stond ik op het podium van een CrossCup-westrijd.”

 

Chloé Herbiet/WACO (tweede seniores dames):

“Samen met Fleur Carmans en Juliette Secretin hebben we hier een mooie prestatie geleverd. Toen ik de stok kreeg, was het mijn doel om het podium te halen. In het slot van de wedstrijd kreeg ik plots nog de tweede plaats in het vizier en ik ben enorm blij dat ik Julie Voet nog heb kunnen inhalen. We werden immers de laatste twee jaar telkens derde. Nu doen we een plaatsje beter. Ik vond het nieuwe parcours met de vele bochtjes heel erg leuk. Mijn vorm komt stilaan terug, maar toch ben ik, na mijn stressfractuur, nog heel voorzichtig. Ik wil deze winter vooral plezier maken en de basis leggen voor het EK Running in Leuven volgend jaar. Ik denk dat de CrossCup daarvoor ideaal is.”

 

Eline Dalemans/AVLO  (winst seniores vrouwen):

“Toen ik vooraan aansluiting vond bij Julie Voet, moest ik van mijn coach eventjes bij haar blijven. Er stond namelijk nog vrij veel wind. Het was voor mij moeilijk in te schatten wat er allemaal achter mijn gebeurde. Op een bepaald moment voelde ik bijna letterlijk de adem van Chloé Herbiet in mijn nek. De speaker riep ook de hele tijd dat ze steeds dichterbij kwam. Uiteindelijk heb ik dan beslist om voluit door te gaan en kon ik weglopen van Julie. Gelukkig was de wedstrijd maar 4500m lang, want anders had Chloé me misschien nog ingehaald. Mijn vorm is momenteel eigenlijk heel goed, maar de laatste week sukkelde ik met een verkoudheid en dat voelde ik vandaag toch aan mijn ademhaling. Ik hoop volgende week in Roeselare toch iets frisser te zijn.”

 

Lisa Rooms/AVLO (winst seniores vrouwen):

“Het was vandaag een bewuste keuze om de tweede afstand voor mijn rekening te nemen. Ik ben nog niet zo heel lang bezig en ik wou vandaag eigenlijk gewoon plezier maken en zonder druk lopen. De inhaalrace was daarvoor ideaal en ik ben blij dat we uiteindelijk met de ploeg ook de overwinning konden pakken. Deze winter loop ik geen CrossCup. Ik trek nu voor drie weken naar Font-Romeu op stage en daarna loop ik het BK in Hulshout en daarna, hopelijk, ook het EK. Na Nieuwjaar focus ik me dan op de indoorpiste en daarna is het EK Running in Leuven het hoofddoel. Mijn hart ligt wel bij de cross, maar soms moet je keuzes maken.”

 

Guillaume Grimard/DCLA (derde seniores mannen):

“Ik kan niet echt helemaal tevreden zijn met mijn prestatie van vandaag. Ik had gehoopt om al iets beter te zijn. Ik weet dat je nu nog niet top moet zijn, maar ik ben graag van bij de start van het seizoen al bij de beste. Vandaag was Nicolaï gewoon de sterkste. Hij maakte zelf de wedstrijd en op het einde was hij echt bangelijk snel. Ik heb nog wel wat werk te doen, maar om de top vier te halen op het BK zal ik echt wel heel goed moeten zijn.”

 

Nicolaï Saké/AVLL (tweede seniores mannen):

"Vandaag viel er tegen Team Rock’N’Run niets te beginnen. Toch hebben we inde achtergrond toch een mooie strijd gevoerd met Racing Gent en Daring Club Leuven. Ik ben ongelofelijk trots op Lander, die, na anderhalf jaar blessureleed, een zeer knappe wedstrijd loopt, en op Ward die me in ideale positie lanceerde. Ik kon heel snel aansluiten bij Guillaume (Grimard) en Robbe (Camphens) en uiteindelijk neem ik de wedstrijd zelf in handen. Ik voelde me sterk en ik wist dat ze heel sterk zouden moeten zijn om me hier te kloppen. De CrossCup Relays is trouwens een zeer leuke en mooie wedstrijd. Ik vind het ook belangrijk om eraan deel te nemen. Als club zijn er weinig wedstrijden waarop je inspirerend kunt zijn naar je eigen atleten. Ik vind het mijn plicht om het goeie voorbeeld te geven en aan te tonen dat veldlopen heel erg leuk kan zijn. Misschien kan het jonge atleten inspireren om voor een carrière als atleet te gaan in plaats van bijvoorbeeld het studentenleven in te duiken.”

 

Clémentine Byl / RCB (winst scholieren meisjes):

“Voor ons is het niet echt een verrassing dat we de wedstrijd wonnen. We wisten dat we over een sterk team beschikten. Het is wel heel erg leuk om dit samen te kunnen beleven met mijn zus Alicia.”

 

Kilani Njema/EA (winst scholieren jongens):

“Door het afzeggen van Renu de Samblancx kwamen we hier vandaag met een ander team dan gewoonlijk in actie. Jorden Rooms is nieuw in onze groep en we hadden nog nooit samen in een team gelopen. Hij heeft, net als Mathias Meert, een uitstekende wedstrijd gelopen. Ze posteerden me vooraan en dan was het aan mij om het teamwerk af te maken. Ik ben blij dat we de overwinning behaald hebben. Dat is heel erg leuk voor het groepsgevoel en het geeft ons ook een serieuze boost. Bovendien deed EA het ook uitstekend bij de cadetten jongens en bij de scholieren meisjes. Fantastisch.” 

 

Hanna Vandenbussche/AVR (winst masters vrouwen):

“Het was een zeer bewuste keuze om deel te nemen bij de masters in plaats van bij de seniores. Het is wel een grote stap, maar ik moet mijn plaats een beetje leren kennen. Het zal in principe de enige CrossCup-wedstrijd zijn die ik dit seizoen zal lopen. Ik heb altijd met heel veel plezier deelgenomen aan de CrossCup, maar mijn eergevoel is toch nog iets te groot om nu bijvoorbeeld ergens achteraan te bengelen bij de seniores. Het plezier primeert momenteel en dat vind ik momenteel vooral in een aantal kleinere stratenwedstrijden. Binnen twee weken loop ik ook nog een halve marathon in Dordrecht, maar heel veel andere concrete plannen heb ik niet. Door mijn job kan ik niet meer zoveel kilometers lopen of intervaltrainingen afwerken als vroeger. Maar ik amuseer me terug in het lopen en dat het allerbelangrijkste.” 

 

Noor Jacques/DCLA (winst juniores meisjes):

“Hanna en Marie-Laure hebben een uitstekende wedstrijd gelopen en ik kon met een mooie voorsprong beginnen aan mijn wedstrijd. Toch was het behoorlijk moeilijk lopen. Ik had niemand waarop ik me kon focussen. Ik merkte echter wel dat mijn voorsprong niet kleiner werd en dat gaf me vertrouwen. Dit is een mooie overwinning als team.”

 

Anna Ornelis/EA (derde scholieren meisjes):

“Ik ben heel erg tevreden met de derde plaats en de prestatie die we als team hebben geleverd. We liepen met een nieuw team en het was ook heel erg spannend. Ikzelf liet de tweede beste tijd noteren op mijn afstand en dat geeft me vertrouwen. Volgend weekend loop ik in Roeselare. Da’s niet echt mijn favoriete wedstrijd, maar het uiteindelijke doel is natuurlijk het BK. Voor die wedstrijd heb ik mezelf wel een doel vooropgesteld, maar dat ga ik hier niet vertellen. Dat zou te veel druk geven.”

 

Sem Serrano (winst juniores mannen):

"Ik heb enorm genoten van deze wedstrijd. De sfeer was fantastisch en we hebben als team een zeer sterke wedstrijd gelopen. Met Leon Coetsier, Rens De Waele en ikzelf vormden we een heel goed team en we wisten dat we favoriet waren, maar toch was de tegenstand sterker dan we gedacht hadden. Persoonlijk zit ik momenteel nog in een opbouwfase, maar fysiek voel ik me al behoorlijk sterk. Nu moet ik gewoon verder werken en nog wat aan de details schaven. Mijn grote doel is dit seizoen om me via het BK te plaatsen voor het EK veldlopen in Antalya. Daarnaast is ook het eindklassement van de CrossCup natuurlijk ook een doel. Als het nog even kan dan zou ik deze winter ook graag een poging wagen om het Belgisch record op de 3000m indoor aan te vallen."

 

 

Uitgebreid videoverslag EnergyVision CrossCup Berlare

Accepteer de marketing-cookies om de inhoud weer te geven.

Verander uw toestemming

Marc Schrevens maakte een uitgebreide samenvatting met mooie actiebeelden van zowat alle reeksen.