21/07

EK U18 dag 4: Willem Renders sluit af met zesde plaats in finale 3000m

groepsfotoeku18b

Het volledige Belgische team.

De Belgische scholierenploeg heeft het EK U18 verlaten met één fantastische gouden medaille, vier noteringen in de top acht en een hele hoop kostbare (kampioenschaps)ervaring.

Op de slotdag was het voor de volledige delegatie vooral nog nagenieten van het kabinetstukje van gouden medaillewinnaar Mathias Urbanczyk/MOHA (zie verslag zaterdag). De enige landgenoot die nog in actie kwam was Willem Renders/HCO. Hij liep vlak voor de middag de rechtstreekse finale van de 3000m. De Belgisch scholierenkampioen cross handhaafde zich heel de race in circa zevende positie en werd uiteindelijk zesde in 8'22"79. Daarmee bleef hij slechts 70 honderdsten boven z'n persoonlijk record. Het was voor de Belgen een slotakkoord van een geslaagd kampioenschap waar de teamsfeer zichtbaar zeer goed was. Tot slot werd hoogspringster Svea Van Laere/AVLO genomineerd voor de Fair Play Award door Finland. Ze leende haar spikes uit aan een Finse atlete die 25 minuten voor de finale ontdekte dat haar hoogspringspikes niet reglementair waren. Dat mooie gebaar werd geapprecieerd. Dankzij de Europese titel van Urbancyk bezet België in de medailletabel de 20 ste plaats. In totaal scoorden de U18-atleten vier topachtplaatsen met ook nog Nafy Thiam/RFCL (vierde kogel), Willem Renders (zesde 3000m) Lauren Petroci-Coninx/GENK (zevende 200m).

Bekijk de EK U18-pagina met de resultaten van de Belgen.