19/07

EK U18 dag 2: Kogelstootster Nafy Thiam strandt op 1cm van brons

belgaimage-96636286

1cm kwam Nafy Thiam tekort voor het podium.

Het verschil tussen brons en geen medaille bedroeg één luttele centimeter op de tweede EK U18-dag. Kogelstootster Nafy Thiam kon het brons even aanraken, maar niet mee naar huis nemen.

Regerend EYOF-kampioene en Belgisch scholierenrecordhoudster Nafy Thiam/RFCL gold als één van onze belangrijkste medaillekandidaten in Slovakije. In de finale van het kogelstoten was ze lang op achtervolgen aangewezen. Bij haar laatste beurt stootte ze zich met 16m69 virtueel naar het brons. Maar een Oekraïense atlete had ook een sterke laatste beurt in huis, waardoor ze finaal vierde eindigde. Vlak na een Griekse die 16m70 als verste poging liet optekenen. In het hoogspringen bleef Lorenzo Nys/DCLA – dit seizoen al goed voor 2m07 – onder zijn normale niveau. Hij sneuvelde in de kwalificatie met een twaalfde plek met 1m94. Ook een offday voor polsstokspringster Kyani Joosten/SACN. Zij bleef steken op een voor haar doen minder 9de plek met 3m60, wat niet volstond voor een finaleplaats. Arthur Janssens/CABW mocht vrijdag in de vroege ochtend als eerste opdraven op de 2000m steeple. Hij liep een attente koers. In de slotfase week hij helemaal uit naar baan 4 voor z'n eindsprint. Hij gaf alles, maar kwam 17 honderdsten tekort voor de zevende stek die recht gaf op een ticket voor de finale. 5'57"75 klokte hij. Op de andere loopproeven ging het uitstekend voor de Belgen. Lauren Petroci-Coninx/GENK plaatste zich voor de halve finale van de 200m met reekswinst in 24"08. 400m hordeloper Lucas Cordonnier/HERV liep vanuit de gunstige baan 5 zowat heel de race in tweede positie en plaatste zich probleemloos voor de halve finale met een tweede plaats in 54"06. Ook de 800m-lopers geraakten een ronde verder. Pierre Marchandise Fallon/WS imponeerde door met brio z'n reeks te winnen in 1'53"08. Bij Lucas Barra/OEH was het met de hakken over de sloot. Hij finishte als vierde in 1'52"75. Dankzij die snelle tijd kreeg hij toch nog een kleine 'q' achter zijn naam.

Bekijk hier de EK U18-pagina met de resultaten van de Belgen.