23/08

Vooruitblik atletiekweekend: PK estafette op zaterdag

20230917-000101-johnny-de-ceulaerde-eigenbrakel-estafetten-nikon-d5-jdc0657

De Mixed 4x400m is sinds enkele jaren vaste prik op de estafettekampioenschappen.

Zaterdag worden de estafettestokken bovengehaald voor het PK aflossingen. De polsstokspringers mogen zaterdag schitteren op het Polsstokgala in Leuven terwijl de speerwerpers zondag de volle aandacht krijgen op het Speerwerpfestival in Sint-Niklaas. En onze masters op het WK in Göteborg gaan hun slotweekend in.

In de vijf Vlaamse provincies staat zaterdag een PK estafette op het programma. De Antwerpse atleten trekken naar Mol (Vabco Mol), voor de Limburgers is het in Lommel (DALO) te doen, het PK in Vlaams-Brabant wordt uitgevochten in Gooik (ACP), de Oost-Vlamingen kunnen in Hamme (HAMM) terecht en de West-Vlamingen mogen hun stokjes doorgeven in Torhout (HAC). Voor de scholierenploegen 4x100m is de inzet extra groot. Er zijn voor de snelste teams op de ranking nog 2 plekjes te versieren voor de Youth Memorial in het voorprogramma van de Allianz Memorial Van Damme.

Nog op zaterdag kunnen de polsstokspringers hun kunsten tonen op de Oude Markt. De Belgische blikvangers Ben Broeders/DCLA en Elien Vekemans/DCLA spelen een thuismatch. Ze krijgen stevige buitenlandse tegenstand. Meer info vind je hier

Ook op zondag is er een interessante 'themameeting'. Dan kunnen speerwerpers hun ding doen op de tweede editie van het Speerwerpfestival in Sint-Niklaas. Voorts is er zondag nog een meeting voor cadetten, scholieren, juniores en masters in Oudenaarde (ASVO) en een jeugdmeeting in Turnhout (TUAC). 

Meer info op Atletiek.nu

Intussen is ook nog het WK masters in Göteborg volop bezig. Met nog twee competitiedagen te gaan staat de Belgische medailleteller op 14 en daar kunnen er nog enkele bijkomen. 

Volg de actie op de website van de WMAA.