19/07

Vooruitblik atletiekweekend: Ninove als ultieme test voor Parijs

ldq-2125

Imke Vervaet kiest in Ninove voor de 400m.

In de maand juli staat er iedere weekend wel een topmeeting geprogrammeerd in Vlaanderen. Zaterdag is dat de Memorial Geert Rasschaert Flanders Cup in Ninove zaterdag. Een dozijn Belgische olympiërs houdt er een ultieme test vlak voor de Spelen.

De Belgische eliteatleten vinden traditiegetrouw vlot de weg naar Ninove. Belgian Rockets Rani Vincke/KAAG (100m en 200m) , Elise Mehuys/AVLL (100m) en Janie De Naeyer/HAKI (100m en 200m) testen er hun spurtbenen vlak voor ze op precamp naar Talence vertrekken. Enkele andere Belgische blikvangers op de 200m zijn Naomi Van Den Broeck/ROCA en Noor Vidts/VAC. Vidts pikt ook nog het hoog en de 100m horden mee. Collega-meerkamper Jente Hauttekeete/KAAG, die hoogstwaarschijnlijk naar Parijs mag, combineert de 100m met het discuswerpen. Bij de mannen staat Florent Mabille/RESC aangemeld voor de 200m. Imke Vervaet/RCG kiest voor de 400m. Op de 110m horden staat Michael Obasuyi/OEH ingeschreven nadat hij vorig weekend uit voorzorg nog verstek gaf voor de Moore Guldensporenmeeting. Vanessa Sterckendries/OEH haalt haar hamer nog eens boven en Philip Milanov/ACME stapt in de discusring. Wheelers Peter Genyn en Johannes Balbaert zijn te bewonderen op de 100m en 200m. Bekijk hier het tijdschema van de Flanders Cup van Ninove. 

Twee landgenoten hebben een plekje versierd in de Diamond League van Londen. Europees vicekampioen 1500m Jochem Vermeulen/AVLL staat aangemeld voor de mijl. Thomas Carmoy/CABW neemt deel aan het hoogspringen. 

Op  Atletiek.nu staan nog een viertal regionale atletiekmeetings. Ac Kapellen organiseert zaterdag een wedstrijd voor alle categorieën. In Beernem (Ac Beernem) zijn zaterdag cadetten, scholieren, juniores en masters welkom. Op de Nationale feestdag is er een open meeting in Mol voor categorieën vanaf cadet. De werpers kunnen zondag hun hartje ophalen in Lokeren op de  Zilveren Discus Memorial François Van Den Branden.