18/10

Vooruitblik atletiekweekend: Ekiden, Antwerp Marathon en CrossCup Relays

nad-0139

Een beeld van de CrossCup Relays vorig jaar.

Er staat één van de drukste loopweekends van het jaar voor de deur. Op de Ekiden in Brussel (zaterdag), de CrossCup Relays in Berlare (zondag) en de marathon van Antwerpen (zondag) zullen in totaal meer dan twintigduizend sportievelingen hun beste beentje voorzetten.

We zitten dit weekend op de grens van zomer-naar winterseizoen. Op zaterdag organiseert ACW een meeting de veelzeggende naam 'Werpersmeeting van de laatste kans'. Meer info op Atletiek.nu. 

Duizenden sportievelingen zullen zaterdag rondjes draven op de Heizel en gretig de tasuki (aflossingslint) doorgeven in het Koning Boudewijnstadion op de Ekiden (aflossingsmarathon met 6 personen). De wedstrijd geldt als Belgisch kampioenschap voor clubteams.  CS DYLE is zowel bij de mannen als bij de vrouwen de titelverdediger. Traditiegetrouw komen er veel topatleten een keertje de benen testen vlak voor de start van het veldloopseizoen. Meer info op we website van de Ekiden. 

Oktober blijft de (najaars)marathonmaand bij uitstek. Eén week na het BK marathon in Eindhoven staat de Antwerp Marathon op het programma. Verspreid over alle afstanden (marathon, halve marathon, en 10km) zullen er zondag liefst 19.000 mensen door de Scheldestad denderen. Een drukte van jewelste dus. Deelnemers kunnen maar beter even de transportmogelijkheden checken op de website van de organisatie

De veldlopers staan te popelen om een eerste keer hun crossspikes boven te halen. Zondag in Berlare in Provinciaal domein Nieuwdonk is de CrossCup Relays de perfect opener van het seizoen. De estafetteformule blijft razend populair. AVLO, wellicht met Lisa Rooms en Eline Dalemans, lijkt op papier de te kloppen ploeg bij de vrouwen. Bij de mannen is titelverdediger Rock’n’Run de topfavoriet. Ook DCLA, CABW en AVLL kunnen een sterk trio in de strijd gooien. Meer info op de website van de EnergyVision CrossCup.