09/08

Vooruitblik atletiekweekend: BK meerkampen in Merksem

20230820-000501-johnny-de-ceulaerde-herve-nikon-d4s-d4s3869

Maud Beeckmans speelt in thuismatch op de Rode Loop in Merksem.

De meerkamp(st)ers kunnen zaterdag en zondag hun hartje ophalen op hun Belgisch kampioenschap in Merksem. De allergrootste kanonnen ontbreken logischerwijze, maar het belooft een boeiend BK te worden met veel jonge talenten die zich willen tonen.

Ongetwijfeld zullen de deelnemers motivatie en inspiratie putten uit de schitterende olympische prestaties van Nafi Thiam/RFCL en Noor Vidts/VAC. Bij de seniores ontbreken de titelverdedigers Robin Bodart/BBS en Laura Van Den Brande/VAC. We krijgen dus sowieso twee nieuwe laureaten op de erelijst. Nicasina Rossaert/VAC (PR van 5.171 pt.), Caroline Vanhamme/RUSTA (PR van 5.148 pt.) en Sara Van Hoywegen/VOLH (PR van 4.921 pt.) zijn in theorie de 3 sterkste zevenkampsters. De kans is reëel dat zij de medailles zullen pakken.  Bij de mannen staat Robin Henry/BBS ingeschreven met de beste prestatie van 7.210 punten. Maar met enkele jonge opkomende talenten zoals Jorg Vanlierde/DEIN, Victor Priem/AVR en Glen Van Liefferinge/BVAC kan het echt alle kanten op. In de jeugdcategorieën is het helemaal koffiedik kijken wie de favorieten zijn. Bij de juniores komt Dai Keïta/DCLA een beetje proefdraaien voor hij binnenkort het vliegtuig opstapt naar Lima voor het WK U20. De voorspelde warme temperaturen (33 graden Celsius) kunnen een factor worden voor de atleten (en medewerkers) die toch twee dagen moeten zwoegen in de hitte. De nodige voorzorgsmaatregelen treffen is de boodschap. 

Bekijk hier de deelnemerslijst.

Bekijk hier het tijdschema

Bekijk hier de competitie op Atletiek.nu

Naast het BK meerkamp staan er nog een resem atletiekmeetings op de kalender. Op zaterdag is er in Beernem een jeugdmeeting, in Kortenberg een open meeting met PK steeple en PK 10.000m en in Heusden een meeting voor alle categorieën. Op zondag is er nog een meeting voor cadetten, scholieren, juniores, seniores en masters. Alle info is terug te vinden op Atletiek.nu