30/08

Vooruitblik atletiekweekend: BK cadetten en scholieren en BK estafette juniores in Nijvel

nad-0067

Manon Beernaert is bezig aan een sterk seizoen. Ze neemt deel aan het kogel en discus op het BK.

Het BK cadetten en scholieren en het BK estafette voor juniores zaterdag en zondag in Nijvel is voor de jeugd een spetterende afsluiter van de zomervakantie.

Het zijn eind augustus/begin september traditiegetrouw drukke dagen voor de cadetten en scholieren. Het BK in het centraal gelegen Nijvel staat voor honderden jeugdatleten met stip genoteerd als één van de hoogtepunten van het zomerseizoen. Voor de scholieren is de inzet extra groot. Er zijn namelijk nog 16 felbegeerde tickets te verdienen voor de Youth Memorial in het voorprogramma van de Memorial Van Damme. Bekijk hier de lijst van atleten die hun selectie al op zak hebben. Begin volgende week wordt de definitieve selectie bekendgemaakt. 

CABW is de gastclub van dienst. Zaterdag om 10 u start de actie met het discuswerpen voor scholieren meisjes. Zondag om 17u30 weerklinkt het laatste startschot, dat van de 4x400m juniores. De medewerkers gaan een druk weekend tegemoet. 

Raadpleeg hier het tijdschema. 

Bekijk hier de deelnemerslijst. 

Volg hier de live results.

De overige praktische info is terug te vinden op onze kampioenschapspagina. 

De juniores gaan op hun WK U20 in het Peruaanse Cali hun slotweekend in. De resultaten van de Belgen zijn te volgen op onze U20-pagina.

Ook de Paralympics zijn intussen begonnen. 7 atleten komen de komende dagen in actie in de atletiekcompetitie. Wheeler Maxime Carabin wheelt vanavond de finale van de 400m in de klasse T52. Hij heeft zich geplaatst met de snelste tijd van alle deelnemers. Meer informatie kun je vinden via onze Paralympics-pagina.

Er is in het weekend een erg mooi aanbod aan atletiekmeetings. Bekijk het ruime aanbod op Atletiek.nu