26/07

Vooruitblik atletiekweekend: Interessant deelnemersveld op de Meeting voor Mon

ldq-1501

Bronzen medaillewinnaar van het EK veldlopen Robin Hendrix jaagt op een 3000m-record in Kessel-Lo.

De topmeetings volgen elkaar week na week op in de maand juli. Zaterdag is het de beurt aan de Meeting voor Mon Flanders Cup in Kessel-Lo (WA Continental Tour Challenger).

Vandaag starten de Olympische Spelen. De Belgische atleten troepen stilaan samen op precamp in Talence nabij Bordeaux. Het is aftellen naar de start van de atletiekcompetitie op 1 augustus en de eerste Belgische atleten die in actie komen op 2 augustus in het Stade de France. 

Op de meeting in Kessel-Lo zijn zaterdag logischerwijze nog weinig Parijs-gangers te bespeuren. Al staat Elise Vanderelst/CABW, die op de Spelen de 1500m loopt, wel ingeschreven voor de 1000m. Op de 800m is de 35-jarige Mariska Parewyck/EA na haar toptijden in Kortrijk (2'03"37 op de 800m) en Ninove (4'08"46 op de 1500m) de atlete om in de gaten te houden. Ze krijgt weerwerk van o.a. Annelies Nijssen/ATLA. Bij de mannen zien veel mooi volk op de 3000m. Robin Hendrix/OEH doet een gooi naar zijn PR van 7'40"43, Guillaume Grimard/DCLA is de lokale vedette en Sem Serrano/KAAG onderneemt een limietpoging voor het WK U20. 8'02"84 is de te kloppen tijd. Jolien Boumkwo/VAC pikt naast het kogelstoten ook nog eens het hamerslingeren mee. In het polsstokspringen is thuisatlete Elien Vekemans/DCLA gebrand op een sterke prestatie. 

Verder zijn er nog enkele regionale atletiekmeetings. In Beernem is er een jeugdmeerkamp van atletiekclub OB. ACW organiseert in Sint-Niklaas een jeugdmeerkamp op zondag. Ook op dinsdag 30 juli en woensdag 31 juli zijn er nog enkele meetings. Check de atletiekkalender op Atletiek.nu voor meer details.