04/10

Officiële berichten - 4/10/2024

logo val

SporTaal: taalstimulering via atletiektraining

 Met de steun van Sport Vlaanderen werd een toolbox "SporTaal" ontwikkeld, een instrument voor taalontwikkeling tijdens atletiektrainingen dat ook nuttig is voor sportdiensten, (OKAN) scholen én in een bredere sportcontext.

Met SporTaal willen we de betrokkenheid van anderstalige deelnemers verhogen én de beweegtijd tijdens de trainingen optimaliseren door extra uitlegtijd te reduceren.

 

Het pakket bestaat uit:

  • 92 weerbestendige woordkaarten (20cmx20cm) samengesteld door ervaren trainers
    Ze zijn verdeeld in woordgroepen: lichaamsdelen, kleuren, cijfers, gevoelens, (atletiek)materiaal, omgeving en voorzetsels, die elk een andere kleur kregen
  • Memoryspel met deze woordkaartjes, om in familieverband de woorden te blijven oefenen
  • Handboek "Taalstimulering via sporttraining" met enerzijds nuttige tips om als begeleider om te gaan met anderstaligheid in de club en anderzijds ruim 100 spelvormen gericht naar lopen, werpen, springen en cooling down waarbij de verschillende woordgroepen aan bod komen. Ook de aandachtspunten voor sportbegeleiders, de methodiek en handige praktijktips zijn vervat in dit handboek.

Dit alles zit verpakt in een handige toolbox. 


Kostprijs: € 120, te bestellen via de webshop van Atletiek Vlaanderen
Voordeelprijs voor verenigingen: € 69, via mail naar info@atletiek.be, te bestellen via de clubsecretaris

Verenigingen die deelnemen aan de opleidingssessie "Omgaan met anderstaligheid in de club" op 12 oktober te Gent (Opleidingsdag) ontvangen de toolbox GRATIS.
Inschrijven (keuzemoment 1 en 2) voor 06/10 !