26/09

Allianz Memorial Marieke Vervoort gaat internationaal

website-foto

Allianz Memorial Marieke Vervoort gaat internationaal

Op zaterdag 5 oktober organiseert AV Lyra-Lier de 4de Allianz Memorial Marieke Vervoort, een wedstrijd gericht naar atleten met een handicap die inmiddels internationale bekendheid heeft verworven. Indiërs, Grieken en een uitgebreide delegatie Nederlandse atleten hebben zich alvast aangemeld. In totaal worden zo'n 150 atleten verwacht in het Netestadion.

Samen met sponsor Allianz maakt AVLL er een groot feest van met competities gericht naar atleten met een fysieke, visuele, psychische en visuele beperking enerzijds en anderzijds een recreatief aanbod voor atleten die niet kunnen deelnemen onder de gewone reglementen.  Daarnaast kunnen ook niet-aangeslotenen deelnemen aan het volledige aanbod: personen met een handicap die nog niet sporten of sporters uit andere sporttakken kunnen eens komen proeven van de atletiek. 
Kortom: een geweldig G-initiatief!

Tijdens deze wedstrijd wordt ook het BK 5000m voor atleten met een handicap afgewerkt.

De wedstrijden starten om 10u30 en lopen door tot 16u30.

Voormiddag: Kennismaking wheelen en framerunnen
In de voormiddag, vanaf 10u30, kunnen geïnteresseerden kennis maken met het wheelen of het framerunnen. Federaal trainster Mieke Van Thuyne én enkele topatleten zorgen voor de begeleiding.

Op de middag: Introductie wheelerbegeleiding
Tijdens de middagpauze (12u30-13u) wordt op de piste door Mieke Van Thuyne een korte introductie gegeven betreffende het begeleiden van wheelers. Iedere geïnteresseerde is welkom!

Meer info en inschrijving

G-indoor
Op 8 december staat de G-indoor athletics op het programma in de Gentse Topsporthal. 
In samenwerking met RC Gent wordt ook daar een aanbod voorzien voor zowel competitiesporters als recreanten én kunnen niet aangeslotenen promotioneel deelnemen.
Het voorlopige tijdschema kan je hier terugvinden. 

jdc-20150628-000142

Marieke Vervoort. Foto: Johnny De Ceulaerde