20/07

Jochem Vermeulen snelt in Diamond League Londen naar BR op de mijl

belgaimage-94468571-1

Jochem Vermeulen toont uitstekende vorm vlak voor de Spelen in Parijs.

Jochem Vermeulen heeft op de Diamond League van Londen het Belgisch record op de mijl verbeterd tot 3'51"00. Hij is in orde voor Parijs.

Het is duidelijk dat Jochem Vermeulen/AVLL met een uitstekende conditie is teruggekeerd van hoogtestage in Sankt-Moritz. In de Diamond League van Londen stond hij z'n mannetje tussen de verzamelde wereldtop op de mijl. In een tumultueuze race wist hij (deze keer gelukkig wel) een valpartij te ontwijken. De vice-Europees kampioen 1500m knokte zich naar de tiende stek in 3'51"00. Daarmee dook de Kapellenaar 84 honderdsten onder het vorige BR dat Pieter-Jan Hannes in 2015 neerzette in Oslo. De mijl is (door Belgen) weliswaar een iets minder courant gelopen afstand. Maar de tijd mag er wezen. Volgens de World Athletics Scoring Tables komt 3'51"00 overeen met een tijd van 3'34"00 op de 1500m. Vermeulen heeft – voor zover dat nodig was – nog een extra slok vertrouwen getankt voor de Spelen in Parijs. 

Nog in Londen wist hoogspringer Thomas Carmoy/CABW een vijfde plaats uit de brand te slepen. Hoewel hij regelmatig een tweede beurt nodig had, wist hij uiteindelijk wel tot 2m22 te klimmen. Op 2m26 kwam de lat drie keer naar beneden.