21/09

ACHL wint BVV pupillen en miniemen na knappe remonte

jd2-0177

Ac Herentals mag de Beker van Vlaanderen mee naar de Kempen nemen.

ACHL heeft de sterkste pupillen- en miniemenploeg van Vlaanderen. In een razend spannende interclubfinale in Lier haalden ze het dankzij een sterke remonte van runner-up AVLO. ROBA werd derde.

Voor de jeugdploegen betekenden de interclubfinales een fantastische afsluiter van het zomerseizoen. In atletiekvriendelijke weersomstandigheden konden de jeugdteams op vier verschillende locaties hun favoriete sport beoefenen. AVLL was organisator van dienst in de A-finale waar de 12 beste teams uitvochten wie de Beker van Vlaanderen in de lucht mocht steken. Het draaide uit op een spannende strijd met veel positiewisselingen. Aan het einde van de rit prijkten de blauwhemden van ACHL bovenaan op het scorebord met 291 punten. AVLO (277.5 pt.) en ROBA (264.5 pt.) maakten het podium compleet. Een verrassend sterk RAM viel met 264 pt.  nipt naast het podium. 

De Kempenaren waren aangenaam verrast met hun overwinning. "We hadden dit niet verwacht", vertelde Ludo Glassée (ACHL) die de triomf vanop de eerste rij meemaakte.  "Op voorhand dachten we dat als we top 5 zouden halen, we al heel blij mochten zijn. Na de eerste tussenstanden zaten we rond de zesde plaats. Halfweg begonnen we naar voren op te schuiven. Het was heel spannend tussen AVLO en onze club. Op het einde zijn de 1000m-wedstrijden en de aflossingen heel goed verlopen en we scoorden nog een maximumscore in het hoogspringen voor pupillen. In de tweede helft hebben we echt wel het verschil gemaakt", analyseerde hij de competitie. "Vorig jaar waren we derde. Het is nog niet vaak voorgevallen dat de jeugd de BVV won. Onze meisjes hebben ooit een keer gewonnen in Oordegem toen het nog met jongens en meisjes apart was. Maar ik denk dat we dit nog niet vaak hebben gezien in onze club." 

ACHL heeft afdelingen in Herentals, Herenthout, Malle, Lichtaart en Westerlo. Toch kneden ze in de interclub altijd een mooi geheel. "Het is zo dat onze kernen goed samenwerken", duidt Ludo Glassée.  "We laten de atleten hun voorkeursproef doorgeven. Uiteindelijk nemen de trainers dan de eindbeslissing. Maar we proberen iedere atleet 1 proef te geven die hij/zij zelf gekozen heeft." Het is voor de club een mooie afsluiter van en goed Beker-jaar. "In de interclubcompetitie zijn we heel goed bezig. Met bijna al onze ploegen zitten we in de hoogste afdeling momenteel. Enkel de AC-ploeg is dit jaar wel een divisie gezakt, maar voor de rest zitten we overal goed. We hadden deze zege niet verwacht en we hier met ACHL heel blij mee."

In de B-finale in Aalst won STAX met 260 punten, vlak voor VOLH (258 pt.). ESAK (223.5 pt.) werd derde. In de C-finale in Genk ging DCLA met de zege aan de haal en in de C-finale aan de andere kant van het land in Brugge triomfeerde KRC Gent. 

Bekijk alle BVV-uitslagen op Atletiek.nu .