05/02

PK Veldlopen Antwerpen: Boonen en Van Peborgh

antwerpen
Nick Van Peborgh/ACBR heeft in Herentals vlot zijn provinciale veldlooptitel verlengd. Jolien Boonen/ACHL maakte voor eigen club haar favorietenrol waar bij de vrouwen.

Van bij het begin legde Van Peborgh er stevig de pees op in het Neterpark, dat er goed beloopbaar bijlag. Pieter Heemeryck/HULS kon als enige min of meer de schade beperken. Aanvankelijk bleef het verschil beperkt, maar de 33-jarige Van Peborgh kon langzaam maar zeker zijn voorsprong verder uitbouwen. Na 9,23km crossen in 27'14" was zijn tweede opeenvolgende provinciale titel een feit. Pieter Heemeryck (27'37") pakte net als vorig jaar het zilver, Vincent Bierinckx/ACHL (28'00") het brons.

Bij de vrouwen stond er geen maat op Jolien Boonen. In de aanloopronde duldde ze nog het gezelschap van Shana Lauwers/ATAC en Elke Godden/AVKA. Maar nog voor halfweg kon ze haar concurrentes afschudden. De provinciaal kampioene van 2015 snelde vlot naar haar tweede provinciale schildje. Na 19'03" crossen was de gouden medaille binnen. Steepleloopster Elke Godden (19'20") en Shana Lauwers (19'23") stonden naast haar op het podium. (foto: seniorespodium vrouwen). 

Sam Valgaeren/HULS won voor het vierde jaar op rij de korte cross. Kaat Vermeulen/ACHL was in de 1530m lange korte cross bij de vrouwen voor eigen club de snelste dankzij een sterke eindsprint. Laura Swannet/ATAC en Sander Vercauteren/ATAC kaapten het goud weg bij de juniores. De onvermijdelijke Tim Van De Velde/DUFF won met 48 seconden voorsprong de scholierencross. Pieter-Jan Appels/ATAC was de beste eerstejaars. Revelatie, eerstejaarsschooiere Sofie Huysmans/VMOL won de spannende scholierenveldloop bij de meisjes. Beste tweedejaars was Charlotte Vandenlindenloof/ABES. De cadettentitels gingen naar Emma Vandeghinste/DUFF, Janne Bicker/ABES, Louis Vanroy/ABES en Noah Konteh/OLSE.

Bekijk hier de resultaten.